2016 m. birželio 4 d., šeštadienis

78. KALNIŠKIAI

Švėkšnos RKB 1686-1698 metų metrikų knygoje yra minimi vietovardžiai Kalnicie, Kalniecie. Šiandien tokių vietovardžių Žemaitijoje neaptinkame. Arčiausiai Švėkšnos yra Kalniškių kaimas, esantis Šilalės rajono savivaldybės Pajūrio seniūnijoje, į pietryčius nuo Švėkšnos, už 33 km. Šilalės rajono savivaldybėje yra dar du kaimai turintis Kalniškių pavadinimą.
Sunku pasakyti, ar Kalniškių kaimas šiandien yra tas pats, kuris minimas XVII a. pabaigoje Švėkšnos metrikų knygoje. 
Įrašai:
[1687-02-03] (3.) Stanislovas (Stanislag) Dovydas Norvilas (Dawid Norwils) ir (et) Magdalena Šetikaitė (Magdalina Sietykate) iš Šalpėnų (de Szolpiany). Kūmai (Latis) Dovydas Grudzis (Dawid Grudz) su (cum) Kotryna Janušiene (Catharina Januszewiczowa) ir (et) Ona Jankaite (Anna Jankiewiczowna) iš Kalniškių (de Kalniecie).
[1691-09-24] taip pat (Item) Agota (Agatha) Jonas Šupstis (Joannis Szupsztis) ir (et) Ona Mantvidaitė (Anna Mątwidayte) iš Šalpėnų (de Szolpiany) Kūmai (Lew) Petras Mantvidas (Petrus Mątwid) ten pat (ibide) su (cu`) Ieva Šėmulienė (Ewa  Siemulowa) ten pat (ibide) Liudininkai (Ads:) Agota Kelpšaitė (Agata Kielpszowna) iš Kalniškių (de Kalnicie).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą