2017 m. birželio 11 d., sekmadienis

14. ČĖSNAIČIAI

Švėkšnos RKB 1713-1731 metų gimimo metrikų knygoje sutinkamas vietovardis Ciesnaycie.
Šiandien šio vietovardžio nėra išlikę. Arčiausiai panašiu pavadinimu – Čėsniai – yra Telšių rajono savivaldybės, Gadūnavo seniūnijoje, nuo Švėkšnos už 89 km į šiaurės rytus. Kaip nurodo „Lietuvos apgyvendintos vietos 1923m. surašymo duomenys“ Čėsnių kaime buvo penki ūkiai su 38 gyventojais.
Tačiau sprendžiant iš metrikos įrašų Čėsnaičių vietovė galėjo būti daug arčiau, Prūsijos žemėje.
Metrikoje įrašyti keturi asmenys esantys iš Čėsnaičių vietovės su pavarde Kalkis.
Pakrikštyta viena mergaitė.
Įrašai:
1730-06-09 (9na) Barbora (Barbara) Jonas Kalkis prūsas (Jonn`is Kalkis Prute`) Agota Ragaitė (Agatha Regayte) iš Čėsnaičių (de Ciesnaycie). Kūmai (Lev.) Jonas Raudonis (Joan`es Raudonis) iš Švėkšnos miesto (de oppido Szwekszny) su (cu`) Barbora Bendikaite prūse (Barbara Będykowna Prut). Liudininkai (afs) Elžbieta Veselienė (Wesolowa) iš Vilkėnų (de Wilkiany) ... (atq.) Kotryna Matušaitė (Catharina Matuszayte) iš Jurgaičių (de Jurgaycie).

1731-01-05 (5ta) Barbora (Barbara) Kristoforas Veselis prūsas (Christophori Wesolowicz Prut) Elžbieta ...entaitė (Elisabetha ...ętowna) iš Švėkšnos (de Szwekszny) Kūmai (Lev) Juozapas Nosas (Josephus Nosewicz) ten pat (ibide) su (cu`) Barbora Bendikaite (Barbara Będykowna) iš Švėkšnos (de Szwekszny). Liudininkas (afs) Kristoforas Kalkis (Christophory Kalkis) iš Čėsnaičių (de Ciesnaycie).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą