2017 m. birželio 18 d., sekmadienis

28. INKAKLIAI

Švėkšnos RKB 1713-1731 metų gimimo metrikų knygoje vietovardis rašomas Inkakle, pago Inkakle.
Įvardijami 54 asmenys iš Inkaklių kaimo, 18 pavardžių. Pavardės – Juodis Jucius, Raudis, Saroka, Bružis - sutinkamos ir 1686-1698 metų gimimo metrikų knygoje.
Pakrikštyta 17 vaikų: septynios mergaitės ir dešimt berniukų.

Įrašų sąrašas čia.

3 komentarai:

  1. Sveiki, ieškau pagalbos, labai norėčiau sužinoti daugiau apie prosenelius jų pavardę JOŠKAI, kiek žinau jie gyveno INKAKLIUOSE, prie jų kapo Švėkšnos kapinėse buvau, kiek žinau tame pačiame kape palaidoti ir proproseneliai, bet apie juos jokios informacijos neturiu, gal kas galėtumėte pagelbėti su paieška.
    Prosenelis PETRAS 1900-1952
    Prosenelė Kazimiera 1989-1985
    Žinau, kad proseneliai turėjo 5 vaikus.
    1. Stefanija Jaškaitė-Valickienė, mano tėčio mama, ji palaidota Vilniuje.
    2. Antanas Jaška - apie jį dar nieko nežinau.
    3. Elena Jaškaitė-Vytienė, gyveno name važiuojant nuo Inkaklių link Saugų, pravažiavus upelį ir mišką, yra iškelta Vyčio vėliava, kiek man sakė ten buvo "muitinė" ir jeigu skaičiuojant su "muitinės" pastatais, tai 4 name, jis dabar labai prastai matosi nuo gatvės, nes daug medžių užaugo ir jį uždengė, bet privažiavimas prie jo įmanomas, pats buvau įvažiavęs į kiemą. Dabar ji gyvena Klaipėdoje.
    4. Vytautas Jaška - žinau, kad jį sušaudė, daugiau informacijos neturiu.
    5. Adelė Jaškaite - Jarmokienė, mirusi, jos kapas šalia prosenelių kapo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, deja aš tokių metų duomenų neturiu. Pabandykite kreiptis per specialiai tam sukurta Facebook grupe https://www.facebook.com/groups/810450312340458/ Apie Švėkšnos parapiją daugiausia žinių turi Domas Žiogas. Prašykite jo pagalbos.

      Panaikinti
    2. Enciklopediniame žinyne "Švėkšna: žmonės, kraštas, įvykiai" / Parengė Petras Čeliaukas. Švėkšniškių draugija "Tėviškė": Švėkšna, 2012. P.163 rašoma:
      "JAŠKA VYTAUTAS [1929-1941.VI.22 Inkakliuose], moksleivis, karo auka. Kilęs iš Inkaklių. 1940-41 mokėsi Švėkšnos prad. m-los V skyriuje. Inkakliuose artimai susidraugavo su sovietiniais pasieniečiais, pramoko rusiškai.
      Birželio 22 anksti rytą vokiečiams pradėjus karą, [jis] tuoj atsirado pasieniečių užkardoje, su draugu ėjo į žvalgybą ir pranešė, kad vokiečiai supa užkardą nuo Jomantų pusės. Apie pietus, kai žmonės nuo šaudymo buvo pasislėpę bulvių lauko tarpuvagiuose, paklydėlė kulka pakirto berniuko gyvybę. Iš pradžių tėvai palaidojo jį sode po obelimi, vėliau perkėlė į Vilkėno kapines."


      Panaikinti