2016 m. gegužės 16 d., pirmadienis

59. JANKIŠKĖ



Švėkšnos RKB 1686-1698 metų gimimo metrikų knygoje aptinkame vietovardį Jankiszkis. Šiandien yra tik vietovardis Jankiškė, esantis gana tolokai nuo Švėkšnos. Vienas Jankiškės kaimas yra į šiaurės rytus nuo Švėkšnos už 81 km, Kelmės rajono savivaldybės Kražių seniūnijoje; kitas - į rytus nuo Švėkšnos už 82 km Raseinių rajono savivaldybės Nemakšių seniūnijoje. Kuri Švėkšnos bažnyčios knygoje yra minima vietovė neaišku. Galbūt tokios vietovės jau netgi ir  nebėra išlikę.
Knygoje minimas du kartus tas pats asmuo iš Jankiškės – Birbilas Mykolas, kuris tikriausiai kurį laiką viešėjo Švėkšnoje.
Įrašai:
[1688-06-07] diena 7 (die 7) pakrikštytas Mykolas (Bap: Michaelis) Jonas Žiogas (Joanni Zioks) ir (et) Marija (Mariana) iš Meiželių (de Meyzely) Kūmai (Lewan:) Mykolas Birbilas (Michaelis Byrbyl) iš Jankiškės (de Jankiszkis) su (cum) Ona Nasvitaite (Anna Naswitaytis) Liudininkai (Astens) Mykolas Paulis (Michaelis Paulis) iš Vilkyškių (de Vilkiszkis).
[1688-06-21] diena 21 (die 21) pakrikštytas Jonas (Baptu`est Joannes) Andriejus Platukas (Andrea Platuk) ir (et) Kotryna Pilipaitė (Katharina Pilibayti) iš Tvaskučių (de Twoskutis) Kūmai (Lewa:) Mykolas Birbilas (Mikaelis Byrbyls) iš Jankiškės (de Jankiszkis) su (cu`) Kristina Pilipaitė (Krystina Pilipayti) iš Paulaičių (de Paulaytis) Liudininkai (Asistentes) Jurgis Tvaskutis (Georgius Twoskutis) iš Tvaskučių (de Twoskutis).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą