2016 m. rugsėjo 20 d., antradienis

231. URNIŠKIAI

Urniškių vietovardžio šiandien nėra išlikę. „Lietuvos apgyvendintos vietos. 1629 m. surašymo duomenys“ skelbia buvus Urniškės kaimą Šakių apskrityje, Gelgaudiškio valsčiuje. Šiame kaime buvo vienas ūkis (kiemas) su 36 gyventojais.
Švėkšnos RKB 1686-1698 metų gimimo metrikų knygoje vietovardis rašytas – Urniski.  Bet galbūt tai galėtų būti Urbiškės. Šiuo pavadinimu, kaip nurodo ELIP anksčiau, XIII a. vadintas Armalėnų kaimas, buvęs Prūsijos žemėje, dabar esantis Šilutės rajono savivaldybės Šilutės seniūnijoje, už 29 km į pietvakarius nuo Švėkšnos.
Metrikų knygoje įvardinti šeši asmenys, trimis pavardėmis.
Pakrikštytas vienas berniukas.
Įrašas:
[1687-11-01] 1 (1) Andriejus (Andreas) Gregorijus Toleikis (Gehorius Tolekis) ir (et) Elžbieta Šiuraitė (Elisabeth Szurate) iš Urniškių (de Urniski) Kūmai (Pr) Kazimieras Toleikis (Casimirus Tolekis) iš Urniškių (de Urniski) Andriejus Juodis (Andreas Iadis) iš Avinyčios (de Awinicie) Valentinas Petrelis (Walentinus Pėtrelatis) iš Avinyčios (de Awinicie) su (cu`) Kotryna Čėsnaite (Catarina Scięsnate) iš Urniškių (de Urniski) Marija Lulaitė (Marianne Lulate) iš Urniškių (de Urniski).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą