2016 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

247. VĖŽAIČIAI

Švėkšnos RKB 1686-1698 metų gimimo metrikų knygoje vietovardis rašytas: Wiezaycie, de Parochia Gorzdesi de Vida Wiezaycie.
Įvardinti keturi asmenys, dviem pavardėm.
Pakrikštytas vienas berniukas.
Įrašai:
[1687-02-24] 24 (24) pakrikštytas Motiejus (B Mathias) po įteisinimo tėvų neteisėtai gimus (post legittimaty ilegitimi thori) Tėvas Augustinas Mulskis (Parentis tanien Augustini Mulski) iš Gargždų parapijos Vėžaičių kaimo (de Parochia Gorzdesi de Vida Wiezaycie) ir (et) motina Kristina Gedgaudaitė (Matris Christina Giedgaudate) iš Alseikų (de Olsieyki) Kūmai (P.) Jurgis Ivanauskas (Georgig Iwanowski) iš Šalpėnų (de Szolpiany) su (cum) Magdalena Žadeikaite (Magdalena Zodeykowna) Liudininkai (Ans) Gabrielius Čimašius? (Gabriel Cimaszewski) iš Stemplių? (de Sipmle) su (cum) Elžbieta Gedmintaite (Elizabetha Giedmintowna) ir (et) Barbora Dvarioniene (Barbara Dwarionowa) iš Alseikų (de Olsiayki).
[1691-11-01] taip pat (Item) Jonas (Joannes) Gabrielis Varpiotas (Gabriel Warpiot) ir (et) Justina Rudgalvaitė (Justina Rudgalwiowna) teisėti tėvai (leg. Pare`) iš Balsėnų (de Balsiany) Kūmai (leu) Zigmantas Toliušis (Sigismundus Taluszewicz) iš Gedikų (de Giedyki) su (cu`) Elžbieta Domantiene (Elisabeth Domontowa) Švėkšna (Szweksnis) Liudininkai (Ads.) Jonas Rudgalvaitis (Joannes Rudgolwaytis) iš Vėžaičių (de Wiezaycie).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą