2015 m. gegužės 17 d., sekmadienis

191. MARTINAIČIAI



1644 metų  Švėkšnos dvaro inventoriuje minima sluɜba bartnicka Martinayciow Graisčiaus vaitystėje (Woytowstwo Graysciowe), 1695 m. - sluzba bartnikow Martynayciow Mikužio vaitystėje (Woytowstwo Mikuziewe).
Išnykęs kaimas. Kai kas mano, kad Martinaičių kaimas vėliau pervadintas į Pocių kaimą. Tačiau tiek Martinaičių, tiek Pocių kaimas kurį laiką egzistavo lygiagrečiai. Tai beje, matyti ir bažnyčios dokumentuose. Paskutinis Martinaičių kaimo paminėjimas Švėkšnos bažnyčios dokumentuose aptinkamas 1768 metų parapijiečių sąrašuose, kur Pocių ir Martinaičių kaimai įrašyti kartu (Villa Pocie i Martinaycie).

Švėkšnos RKB 1652-1679 metų gimimo metrikų knygoje vietovardis rašytas: Martinaycie, Martinayciow, Martinayte, Martynaycie Szweksznen.
Įvardinti 86 asmenys, 24 pavardėmis. Dažniausios pavardės – Martinaitis (27) ir Šuklys (10). Populiariausi vardai – Magdalena (9), Ona (7) ir Petras (6).
Pakrikštyti 27 vaikai: 7 mergaitės ir 20 berniukų. Daugiausia vaikų pakrikštijo:Gėrybė Kristoforas su žmona Marija (4) ir Martinaitis Petras su žmona Rutkaite Kotryna (4).

Išsamus įrašų sąrašas čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą