2015 m. liepos 19 d., sekmadienis

282. RIMŽENČIAI



Švėkšnos RKB 1652-1680 metų gimimo metrikų knygoje aptinkami vietovardžiai Rymzycie Prhia Chueydanen, Rymsyki. Tačiau šiandien vietovės su pavadinimu Rimšai ar Rimšaičiai, Rimšičiai neaptinkama.
Šilutės rajono savivaldybės Žemaičių Naumiesčio seniūnijoje yra Rimženčių kaimas; 17 km į pietus nuo Švėkšnos. Atsižvelgiant į kitų 1663-03-11 įrašo gyventojų nurodytas gyvenamąsias vietas, minimi Rimšičiai ir turėtų būti toje teritorijoje, kur dabar yra Rimženčių kaimas.
Įrašai:
1661-09-04 pakrikštytas Jonas (Joannes), tėvai Pupelaitis Augustinas (Augustini Pupelaytis) ir Kotryna (Catherina) iš Mockaičių (de Mockaycie). Kūmai: Pužaitis Jonas (Joannes Puzaytis) iš ten pat (de ibidem) su Panamaite Agne (Agneta Panamayte) iš Rimšičių (de Rymsyki).
1663-03-11 pakrikštytas Kazimieras (Casimirg), tėvai Skustaitis Jurgis (Georgij Skustaytis) ir Vaitkaitė Darata (Dorothea Waytkay[te]) iš Gardamo, Kvėdarnos parapijos (de Gordoma Prphia Feydanen). Kūmai: Drungelaitis Petras (Petrus Drungialaytis) su Kaululaite Magdalena (Magdalena Kaululaycia) iš Rimšičių, visi Kvėdarnos parapijos (de Rymsycie oes Prphia Chueydanen).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą