2015 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

360. ŠLAŽAI



Šlažai– Mažosios Lietuvos kaimas, esantis Šilutės rajono savivaldybės Šilutės seniūnijoje, Nemuno deltos regioniniame parke, 1,5 km į pietvakarius nuo Šilutės, 27 km į šiaurės vakarus nuo Švėkšnos, prie Šilutės-Rusnės kelio. Ribojasi su Šilutės miestu, Pagrynių, Žalgirių, Rupkalvių kaimais.
Kaimas priklausęs Prūsijos valdai vadintas įvairiai: 1665 m. Schlasze Bernatischken, 1710-1728 m. Hans Karren  Kummetter, Hans Korro Kumetzu, Karren Kummetter, Kerren Cumetter, Slazzen, Szlaszen Hans Karra Kummetter, Szlazen, 1785 m. Szlaßen (Kr. Heydekrug), Groß Schlaszen, Klein Schlaszen, 1905 m. Schlaszen, Schlaßen.

Švėkšnos RKB 1652-1680 metų gimimo metrikų knygoje vietovardis rašytas: Slaze, Slezyszki.
Įrašai:
1673-02-04 pakrikštytas Kazimieras (Casimirg), tėvai Šutkus Adomas (Adami Szutkus) ir Ona Šukaitė (Anna Sukaycia) iš Bareikių (de Boreykiany). Kūmai: Sparvitis Jonas (Joannes Sporwitis) iš Kurmių (de Kurmie), antras Dausimas Mikalojus (Nicolag Dowsim) iš Šlažių (de Slaze) su Jankaite Kristina (Christina Jankaycia) iš Kelvėtų (de Kialwioty).
1673-02-04 pakrikštyta Kotryna (Catharina), tėvai Gatautas Dovydas (Dawidis Gotowc) su Mizgiraite Marija (Marina Mizgirowna) iš Gotautų (de Gotowcie). Kūmai: Šilanskas Samuelis (Samuel Szylanski) iš Bareikių (de Boreykiany) su Dausimaite Ona (Anna Dowsimowna) iš Šlažių (de Slezyszki), antra Žvaginaitė Sofija (Zophia Zwaginiowna) iš Bareikių (de Boreykiany).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą