2015 m. sausio 9 d., penktadienis

6. ASTREIKIAI



Astreikiai minimi 1644 metais Švėkšnos dvaro inventoriuje „sluзba Ostreykow“, priklausė Švėkšnos dvaro Graisčiaus vaitystei (Woytowstwo Graysciowe), 1695 metais  – „sluzba Astreykiow“, priklausė Mikužių vaitystei (Woytowstwo Mikuziewe). XVIII a. kaimas jau nebeminimas Švėkšnos dvaro ar bažnyčios įrašuose.
Vietovardis rašytas Astreyki. Astreykow, Astreykiow.
1644 metų inventoriuje minimos šešios šeimos  – Jasiaus Tarvydo su žmona ir vaikais, taip pat Andriejaus Astreikaičio, Kristupo Nasvitaičio, Adomo Mikalojaičio Oželaičio su posūniais Adomu, Dovydu, Kristupu, Valentu Stasaičiais Astreikaičiais, Jono Greistaičio ir Mykolo Šimkaičio šeimos su žmona ir vaikais. Švėkšnos RKB knygoje atkartojama tik viena pavardė Astreikaičio. Viso knygoje įvardintos tik keturios pavardės - Petrutaičio, Astreikaičio, Pakalniškio, Andrutaičio. Per 28 metų laikotarpį įregistruoti tik du pakrikštijimai, vieno iš jų nesantuokinio naujagimio.

Nors kaimas išnyko, Astreikių pavardė išliko. Galbūt kaimo likimą nulėmė švedų karai ir kaimas buvo sunaikintas, o gyventojai persikėlė gyventi į kitas vietoves. Galbūt tai maro pasekmės...

Išsamus įrašų sąrašas čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą