2015 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

407. VILKMEDŽIAI



Vilkmedžių kaimas dar kitaip vadintas Vilkomedis (vokiškai Wilkomeden) – Mažosios Lietuvos kaimas Šilutės rajono savivaldybės Saugų seniūnijoje, 12 km į pietvakarius nuo Švėkšnos.
Kaimas vadintas: 1710-1728 metais Wilckmedden, Wilkemeden, Wilkmedden, Wilkmeden, Wilmedden, 1734 metais Wilkmedden, 1736 metais Wilckomeden Butkus, 1785 metais Buttkus Wilkomeden arba Jocklen, Jockeln, Gocklen, Gockeln, Moszeiken Stohn, Moßeiken Stohn, Wilkmeden.

Švėkšnos RKB 1652-1680 metų gimimo metrikų knygoje vietovardis rašytas: Wilkmedzie, Wilkmezie, Wilkmiciu.
Įrašai:
1674-05-03 pakrikštytas Jonas (Joannes), tėvai Matutaitis Petras (Petri Matutaytis) ir Juraitė Kotryna (Catharina Jurayte) iš Vilmedžių (de Wilkmiciu). Kūmai: Šepaitis Jonas (Annusis Szepaytis) iš Šininkų (de Szyliniki), antras Valtupaitis Vilhelmas (Wilhelmg Waltupaytis) iš Vilkmedžių (de Wilkmezie) su Juraite Kristina (Christina Jurayte) iš Žagatpurvių, visi iš Prūsijos (de Zagatmezie Prutheni oes).
1680-06-01 pakrikštytas Dovydas (Dawid), tėvai Valtaitis Vilhelmas (Wilhelmi Waltaytis) ir Andžaitė Elžbieta (Elisabetha Andzayte) iš Jurgaičių (de Jurgaycie). Kūmai: Rauktis ... (... Rauktis) iš ten pat (de ibidem) su Bendžiene Ona (Anna Bendzyciowa) iš Vilmedžių (de Wilkmedzie), Gailius Abraomas (Abrahamg G[ai]lius) iš Jurgaičių (de Jurgaycie).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą